CityLemon
Top 10 restaurants
Blader hier door de hotspots
van Amsterdam!

Restaurant top 10 van
Amsterdam

Amsterdam is een stad die alles biedt wat een perfecte stedentrip nodig heeft. De leukste winkelstraten, gezelligste markten en pleintjes en natuurlijk de meest bijzondere restaurants. Ben je op zoek naar zo’n restaurant? Dan ben je hier op de juiste plek. CityLemon heeft namelijk de leukste unieke en informele restaurants voor je verzameld. Met de tips van kenners (lifestyle- en foodbloggers, locals en restaurantbezoekers), hebben wij een top 10 van de meest bijzondere restaurants van Amsterdam voor je gemaakt. Altijd de leukste en meest unieke restaurants bij de hand hebben? Download dan onze gratis Iphone-app!

Sabine de Witte (Sabine de Witte) is freelance copywriter en Internet Minded gevestigd in het bruisende Amsterdam. Sabine schrijft, reist en eet graag en deelt dit graag met de rest van Nederland. Simone van den Berg is creator and co-founder van de Glazen Vork. De Glazen Vork is een online tijdschrift door en voor Nederlandse Foodies. Op haar blog vind je grotendeels recepten maar ook haar restauranttips zijn van hoog niveau. 

Amsterdam heeft ongeveer 983 restaurants, probeer dan maar eens te bepalen waar je gaat uit eten... CityLemon heeft als doel alleen de beste en leukste restaurants weer te geven, geïnspireerd en getipt door bloggers, zodat jij voortaan snel de leukste restaurants in een stad kunt vinden. Restaurants met een informele sfeer, een geweldig interieur en keuken. Geen standaard bistro's of formele/chique restaurants op CityLemon! Hieronder beschrijven we in het kort enkele toppers van Amsterdam.

Restaurant De Culinaire Werkplaats – Amsterdam
Eigenzinnig is het restaurant zeker zoals ze het zelf noemen en daar houden we van bij CityLemon. Eigentijds eten in de ontwerpstudio en galerie met steeds wisselende inspiratiebronnen. Je kunt hier aanschuiven voor een 5 gangenmenu maar ook mee eten terwijl Marjolein en Eric aan het werk zijn in de eetwerkplaats. Heerlijk genoten maar nog niet genoeg van de kookkusten? Sla dan wat heerlijke huisgemaakte delicatesse, groentenpatisserie of emotiebrood in! Binnenkort heeft de Culinaire Werkplaats ook een online winkel!

Restaurant de Kas – Amsterdam
Toch zeker wel één van de meest opvallende en originele restaurants van Amsterdam is restaurant de Kas. Bekijk alleen de foto's al en je verheugd je al op een bezoek aan dit schitterende restaurant. Zowel voor lunch als diner staan de eerlijkste verse gerechten voor je klaar, echte passie voor het vak, dat vind je bij restaurant de Kas in Amsterdam.

Restaurant de Goudfazant – Amsterdam
Naast de Kas hoort ook zeker in het rijtje van “zeer bijzonder interieur” de in de oude autogarage gevestigde restaurant Hotel de Goudfazant. Zoals je op de foto's kunt zien, zijn bijna alle oude details bewaard gebleven in zowel het restaurant als de private dining ruimte. De menukaart is afhankelijk van het seizoen, voor dit restaurant moet je misschien wel openstaan om wat nieuwe dingen te proberen. Zo vind je gemarineerde octopus, zeewolf en kalfstong en zwezerik met polenta op de kaart.

Restaurant Wilde Zwijnen – Amsterdam
Een heerlijke Frans/Nederlandse keuken vind je bij restaurant Wilde Zwijnen in Amsterdam. Pannenkoekje van aardappel en akkerzwammen met Hollandasesaus en babyartisjok, gebakken rogfilet, gebakken wilde eendfilet uit de Beemster zijn maar enkele van de heerlijke gerechten die geserveerd worden bij Wilde Zwijnen. De combinatie van de kwaliteit van het eten en het sfeervolle interieur maken Wilde Zwijnen zeker een Lemon.

Restaurant Momo – Amsterdam
Het beste sushi restaurant van Amsterdam is wat ons betreft restaurant Momo. Uit eten in dit schitterende restaurant dichtbij het Leidseplein is een hele beleving. Als je de website en foto's bekijkt kun je eigenlijk niet wachten hier eens een lekker avondje te gaan tafelen en te genieten van al het lekkers wat op de oosterse menukaart staat.

Restaurant REM Eiland – Amsterdam
In 2011 geopend en alleen door de locatie al een potentiële Lemon. Het oude Veronica radiostation, wat oogt als een olieboorplatform, mag toch wel een uniek project genoemd worden. Bij CityLemon waarderen we dit enorm. Natuurlijk moet de prijs/kwaliteit en service zich nog bewijzen maar Rem Eiland is zeker een restaurant wat we in de gaten gaan houden!

Restaurant Anna – Amsterdam
Gevestigd in een mooi monumentaal pand in Amsterdam heeft restaurant Anna natuurlijk de eerste punten al binnen. Het interieur is mooi strak en modern, met een mooie open keuken scoor je natuurlijk ook altijd extra punten bij CityLemon. Restaurant Anna geeft aan dat het uit eten op hoog niveau is tegen een redelijk prijs in een informele sfeer.

Restaurant Bo Cinq – Amsterdam
Inmiddels een begrip in Amsterdam, mede doordat de eigenaar ook de eigenaar is van de bekende Jimmy Woo. Bij restaurant Bo Cinq is duidelijk een ruim budget geweest voor de inrichting, met een schitterend interieur als gevolg. Het is een beetje zien en gezien worden maar goed, daar trek je je iets van aan of niet. Wij vinden Bo Cinq toch zeker wel een potentiële Lemon in Amsterdam als ook blijkt dat de prijs/kwaliteit en service als erg goed ervaren wordt.

Restaurant Magazzino – Amsterdam
Nu we het toch over schitterende interieurs hebben, restaurant Magazzino is toch wel 1 van de favorieten van CityLemon, in ieder geval qua interieur. Wat een mooi vintage interieur met die heerlijke Italiaanse details zoals het grote krijtbord met de dagmenu's en de gedroogde Parma hammen aan de muur. Je waant je weer even in dat leuke Italiaanse dorpje waar je afgelopen zomer op vakantie was. 

 Meer info >>
  • Amsterdam citylemon uit eten

Upcoming Lemons